Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell svéd gombás szószban recept

Csirkemell svéd gombás szószban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemellfilé
    • 50 dkg laskagomba
    • 2 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg paradicsom
    • 15 dkg sűrített paradicsom
    • 2 ek olaj, vagy zsír
    • 1 csipet citrombors
    • 1 kk oregánó
    • 1 kk bazsalikom
    • 1 kk őrölt babér, vagy babérlevél
    • cukor

    Elkészítése:

    A paradicsomokat megmossuk, alul kereszt alakban vágást ejtünk rajta és forrásban lévő vízbe eresztjük 1-2 percre. Hideg vízbe áttesszük, majd lehúzzuk a héját. A paradicsom húsát felkockázzuk.

    Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk az apróra kockázott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és pár percet kevergetjük, majd mehet hozzá a felszeletelt gomba. Borssal szórjuk meg és erős tűzön pirítsuk.

    Hozzátesszük a csíkokra vágott húst, megszórjuk a többi fűszerrel, sózzuk, és addig pároljuk, amíg a hús fehér nem lesz.

    Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a felkockázott sima paradicsomot is. Ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd az egészet jól összefőzzük.

    Főtt tésztával, sült krumplival vagy párolt rizzsel kínáljuk.

    Tipp:

    A citrombors összetevői: durvára darált bors, reszelt citromhéj

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá