Csirkemell svéd gombás szószban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 50 dkg laskagomba
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 2 ek olaj, vagy zsír
  • 1 csipet citrombors
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 kk őrölt babér, vagy babérlevél
  • cukor

Elkészítése:

A paradicsomokat megmossuk, alul kereszt alakban vágást ejtünk rajta és forrásban lévő vízbe eresztjük 1-2 percre. Hideg vízbe áttesszük, majd lehúzzuk a héját. A paradicsom húsát felkockázzuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk az apróra kockázott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és pár percet kevergetjük, majd mehet hozzá a felszeletelt gomba. Borssal szórjuk meg és erős tűzön pirítsuk.

Hozzátesszük a csíkokra vágott húst, megszórjuk a többi fűszerrel, sózzuk, és addig pároljuk, amíg a hús fehér nem lesz.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a felkockázott sima paradicsomot is. Ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd az egészet jól összefőzzük.

Főtt tésztával, sült krumplival vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Tipp:

A citrombors összetevői: durvára darált bors, reszelt citromhéj