Hozzávalók:
Elkészítése:
A paradicsomokat megmossuk, alul kereszt alakban vágást ejtünk rajta és forrásban lévő vízbe eresztjük 1-2 percre. Hideg vízbe áttesszük, majd lehúzzuk a héját. A paradicsom húsát felkockázzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk az apróra kockázott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és pár percet kevergetjük, majd mehet hozzá a felszeletelt gomba. Borssal szórjuk meg és erős tűzön pirítsuk.
Hozzátesszük a csíkokra vágott húst, megszórjuk a többi fűszerrel, sózzuk, és addig pároljuk, amíg a hús fehér nem lesz.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a felkockázott sima paradicsomot is. Ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd az egészet jól összefőzzük.
Főtt tésztával, sült krumplival vagy párolt rizzsel kínáljuk.
A citrombors összetevői: durvára darált bors, reszelt citromhéj