Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell rokfortos sajtmártással recept

Csirkemell rokfortos sajtmártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkemell
    • bors
    • olaj a sütéshez

    Mártáshoz:

    • 4 dl tej
    • 1 dl főzőtejszín
    • 10 dkg ementáli sajt
    • 15 dkg rokfort (márványsajt)
    • 2 ek vaj
    • 2 ek liszt
    • só bors
    • 2 gerezd fokhagyma
    • csipet metélőhagyma

    Elkészítése:

    A csirkemellet szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

    A mártáshoz a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a vajat, és felforraljuk. Néha megkeverjük, le ne égjen.

    Amikor forr, beleszórjuk a reszelt sajtokat, és pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott metélőhagymát.

    2-3 ek olajat hevítünk egy nagy serpenyőben, amiben az összes hús elfér. 5-5 perc alatt megsütjük a csirkemellek mindkét oldalát, majd a sajtmártást hozzáöntjük, átkeverjük.

    Párolt rizzsel és zöldséggel tálaljuk.

    A csirkemell rokfortos sajtmártással kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 183 kcal
    Fehérje: 16 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá