Csirkemell rokfortos sajtmártással recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Mártáshoz:
- 4 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg ementáli sajt
- 15 dkg rokfort (márványsajt)
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- só bors
- 2 gerezd fokhagyma
- csipet metélőhagyma
Elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A mártáshoz a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a vajat, és felforraljuk. Néha megkeverjük, le ne égjen.
Amikor forr, beleszórjuk a reszelt sajtokat, és pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott metélőhagymát.
2-3 ek olajat hevítünk egy nagy serpenyőben, amiben az összes hús elfér. 5-5 perc alatt megsütjük a csirkemellek mindkét oldalát, majd a sajtmártást hozzáöntjük, átkeverjük.
Párolt rizzsel és zöldséggel tálaljuk.
A csirkemell rokfortos sajtmártással kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 183 kcal
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 11 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.