Csirkemell rokfortos sajtmártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csirkemell rokfortos sajtmártással

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • bors
  • olaj a sütéshez

Mártáshoz:

  • 4 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 15 dkg rokfort (márványsajt)
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • só bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipet metélőhagyma

Elkészítése:

A csirkemellet szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A mártáshoz a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a vajat, és felforraljuk. Néha megkeverjük, le ne égjen.

Amikor forr, beleszórjuk a reszelt sajtokat, és pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott metélőhagymát.

2-3 ek olajat hevítünk egy nagy serpenyőben, amiben az összes hús elfér. 5-5 perc alatt megsütjük a csirkemellek mindkét oldalát, majd a sajtmártást hozzáöntjük, átkeverjük.

Párolt rizzsel és zöldséggel tálaljuk.