Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell paprikával és olajbogyóval recept

Csirkemell paprikával és olajbogyóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csirkemellfilé
    • 3 kápia paprika
    • 2 zacskó (15 dkg) magozott olajbogyó
    • 1 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 kk szerecsendió
    • 2-3 ek teriyaki szósz

    Elkészítése:

    A húst apró kockára vágjuk.

    A vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és tovább pároljuk.

    Hozzáadjuk a húst, meglocsoljuk a teriyaki szósszal, és fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük szerecsendióval.

    A paprikát kicsumázzuk és kockára vágjuk, majd a húshoz adjuk, és pár perc alatt roppanósra pároljuk.

    Végül belekeverjük a lecsepegtetett olajbogyót is.

    Kóstolás után ha szükséges, sózzuk, de csak óvatosan, mert az olajbogyó és a teriyaki szósz is sós.

    Tipp:

    Kifőtt tésztával és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

    A csirkemell paprikával és olajbogyóval kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 114 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá