Csirkemell paprikával és olajbogyóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 3 kápia paprika
  • 2 zacskó (15 dkg) magozott olajbogyó
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk szerecsendió
  • 2-3 ek teriyaki szósz

Elkészítése:

A húst apró kockára vágjuk.

A vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és tovább pároljuk.

Hozzáadjuk a húst, meglocsoljuk a teriyaki szósszal, és fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük szerecsendióval.

A paprikát kicsumázzuk és kockára vágjuk, majd a húshoz adjuk, és pár perc alatt roppanósra pároljuk.

Végül belekeverjük a lecsepegtetett olajbogyót is.

Kóstolás után ha szükséges, sózzuk, de csak óvatosan, mert az olajbogyó és a teriyaki szósz is sós.

Tipp:

Kifőtt tésztával és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.