Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell, fokhagymás tejfölben pácolva recept

Csirkemell, fokhagymás tejfölben pácolva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 nagyobb csirkemellfilé szelet
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg tejföl
    • 1 csapott kk só
    • 1 tk házi fokhagymakrém (vagy 4 nagy gerezd fokhagyma)
    • 10 dkg liszt a forgatáshoz
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A húsokat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd vékonyra klopfoljuk.

    A tojásokat egy villával felverjük, és jól elkeverjük a tejföllel, a sóval és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).

    A csirkeszeleteket egyesével beleforgatjuk a tejfölös masszába, és lefedve legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

    Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy másik edényben olajat forrósítunk. A húsokat kicsit lecsepegtetjük, megforgatjuk a lisztben mindkét oldalukat, majd a forró olajban közepesnél egy kicsit kisebb lángon világos barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Tetszés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal, amikor kiemeljük az olajból.

    Tipp:

    A pácolásnak köszönhetően kellemesen fokhagymás ízű, puha étel lett. A család egyik fele salátával, a másik fele krumplipürével fogyasztotta.
    A reszelt sajt opcionális, akár el is hagyható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá