Csirkemell, fokhagymás tejfölben pácolva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb csirkemellfilé szelet
  • 2 nagyobb tojás
  • 15 dkg tejföl
  • 1 csapott kk só
  • 1 tk házi fokhagymakrém (vagy 4 nagy gerezd fokhagyma)
  • 10 dkg liszt a forgatáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A húsokat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd vékonyra klopfoljuk.

A tojásokat egy villával felverjük, és jól elkeverjük a tejföllel, a sóval és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).

A csirkeszeleteket egyesével beleforgatjuk a tejfölös masszába, és lefedve legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy másik edényben olajat forrósítunk. A húsokat kicsit lecsepegtetjük, megforgatjuk a lisztben mindkét oldalukat, majd a forró olajban közepesnél egy kicsit kisebb lángon világos barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Tetszés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal, amikor kiemeljük az olajból.

Tipp:

A pácolásnak köszönhetően kellemesen fokhagymás ízű, puha étel lett. A család egyik fele salátával, a másik fele krumplipürével fogyasztotta.
A reszelt sajt opcionális, akár el is hagyható.