Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell aprópecsenye fokhagymás-tejfölös mártással recept

Csirkemell aprópecsenye fokhagymás-tejfölös mártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemell (1 kg)
    • 2 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 kis fej fokhagyma
    • 1 dl fehérbor/húslé/víz
    • frissen őrölt bors
    • kevés majoránna
    • kakukkfű
    • petrezselyemzöld
    • 1 pohár tejföl, vagy tejszín (200 g)
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szétnyomott fokhagyma felét is. Enyhén megsózzuk, majd az apróra darabolt csirkemellet is hozzátéve fehéredésig pirítjuk.

    Kevés száraz fehérbort, és kevés hús, vagy zöldség alaplevet, esetleg vizet öntünk hozzá. Ha szükséges, a levet pótoljuk, és addig főzzük, míg a hús teljesen megpuhul, és közepe is fehér.

    A tejfölt, vagy tejszínt összekeverjük a maradék fokhagymával, a zöld fűszerekkel, csipetnyi sóval, és frissen őrölt borssal. Ha tejfölt használunk, sűrűbb, karakteresebb, ha tejszínt, lágyabb összhangra számíthatunk. A mártást hozzáöntve összeforraljuk.

    Hagyjuk, hogy kicsit besűrűsödjön. Ha tejszínt használunk, egy kanál keményítőt is tegyünk hozzá, és mielőtt hozzáöntjük, keverjük csomómentesre.

    Bő, sós vízben kifőzött tésztát kínáljunk mellé. Makarónit, orsót, vagy pennét. Lényeg, hogy a bőséges szaft megtapadjon rajta.

    Tálalásnál meghintheted kevés reszelt sajttal, de csak ha szükségét érzed

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá