Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemájas lecsó, nokedlivel recept

Csirkemájas lecsó, nokedlivel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg lecsópaprika
    • 50 dkg paradicsom
    • 3 közepes fej hagyma
    • ízlés szerint só
    • bors
    • pirospaprika
    • kevés zsiradék, vagy olaj
    • 60 dkg csirkemáj
    • 50 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk só

    Elkészítése:

    A liszttel, a sóval és a tojásokkal némi víz hozzáadásával nokedlitésztát keverünk, amit nokedliszaggatóval sós, lobogó vízbe szaggatunk, majd leszűrjük.

    A csirkemájat letisztítjuk, alaposan lemossuk, és szűrőbe tesszük,hogy jól lecsepegjen.

    A paprikát lemossuk, szárát és a magokat eltávolítjuk, és karikára vágjuk. A paradicsomot szintén lemossuk, majd kockára vágjuk.

    A félfőre vágott hagymákat kevés olajon, zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, borsozzuk. Víz hozzáadása nélkül, fedő alatt, többször megkevergetve 30 percig főzzük.

    Ezután a csirkemájat rátesszük a lecsó tetejére, készre főzzük, és tálalhatjuk.

    Tipp:

    Pont így készítette a nagymamám is. :)

    A csirkemájas lecsó, nokedlivel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 102 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá