Csirkemájas lecsó, nokedlivel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemájas lecsó, nokedlivel

Hozzávalók:

  • 1 kg lecsópaprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 3 közepes fej hagyma
  • ízlés szerint só
  • bors
  • pirospaprika
  • kevés zsiradék, vagy olaj
  • 60 dkg csirkemáj
  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 kk só

Elkészítése:

A liszttel, a sóval és a tojásokkal némi víz hozzáadásával nokedlitésztát keverünk, amit nokedliszaggatóval sós, lobogó vízbe szaggatunk, majd leszűrjük.

A csirkemájat letisztítjuk, alaposan lemossuk, és szűrőbe tesszük,hogy jól lecsepegjen.

A paprikát lemossuk, szárát és a magokat eltávolítjuk, és karikára vágjuk. A paradicsomot szintén lemossuk, majd kockára vágjuk.

A félfőre vágott hagymákat kevés olajon, zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, borsozzuk. Víz hozzáadása nélkül, fedő alatt, többször megkevergetve 30 percig főzzük.

Ezután a csirkemájat rátesszük a lecsó tetejére, készre főzzük, és tálalhatjuk.

Tipp:

Pont így készítette a nagymamám is. :)