Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemáj gombás polentával recept

Csirkemáj gombás polentával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-5 csirkemáj
    • 2 ek olívaolaj
    • őrölt fehér bors
    • kakukkfű
    • szerecsendió

    Polenta:

    • 10 dkg kukoricadara
    • 4 dl víz
    • 1 húsleveskocka
    • 5 dkg vaj
    • 20 dkg gomba
    • őrölt fehér bors
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A csirkemájon lévő ereket éles késsel távolítsuk el, majd vágjuk kétfelé. (Ha ezeket az ereket eltávolítjuk, akkor sütés közben nem fog pattogni a máj.)

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá először a sót és a fűszereket, majd a feldarabolt csirkemájat. Ezután közepes hőfokon, többször átforgatva, pár perc alatt süssük szép pirosra a májat, majd tálalásig tartsuk melegen.

    A gombát vágjuk fel kisebb kockákra, majd kezdjük el az olívaolajon párolni. Párolás közben sózzuk, borsozzuk, majd kevergetve süssük zsírjára.

    Egy edénybe öntsük bele a vizet, majd melegítés közben oldjuk fel benne a leveskockát. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, öntsük hozzá a kukoricadarát. Amikor elkezd besűrűsödni, keverjük bele a vajat, majd az előzőleg megpárolt gombát. Végül kevergetve főzzük tovább, hogy kellően besűrűsödjön. (Egy lágyabb-krémesebb állagot kell kapnunk, ha szükséges akkor főzés közben még vizet adhatunk hozzá.)

    Tálaláskor szedjük a tányérra az elkészült polentát, majd helyezzük a tetejére a sült csirkemájat. Ezután locsoljuk meg a máj sütésénél visszamaradt szafttal.

    A csirkemáj gombás polentával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 146 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá