Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeleves recept

Csirkeleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csirke (kb. 1,7 kg)
    • 5 sárgarépa
    • 2 petrezselyem gyökér
    • 1/4 karalábé
    • 1/4 zeller
    • 1 vöröshagyma
    • kevés zellerzöld
    • kis csokor petrezselyemzöld
    • néhány szem fekete bors
    • esetleg 1-2 krumpli
    • 1 csomag (200 g) 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos csigatészta

    Elkészítése:

    A csirkét szétdaraboljuk. Jól átmossuk többször is, majd hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, néhány szemes borsot adunk a főzőléhez, és először fedő alatt főzni kezdjük. A zöldségeket akkor adjuk a levesléhez, amikor az víz először felforrt. Ha túl sósnak találjuk a levest, adjunk hozzá 1-2 megtisztított krumplit

    A krumpli a sót magába gyűjti a levesből, így korrigálhatunk az ízén utólag is. A hús, és a zöldségek puhulásáig főzzük a levest.

    A húsok és a zöldségek nagyját kiszedjük villával a léből, a maradékot leszűrjük. Ebbe az ízletes alaplébe főzzük a csigatésztát.

    Külön tálakon is tálalható a tészta, a leveszöldség, a hús, így mindenki szed kedvére. (Ez lakodalmi tálalási szokás, ahol a mai napig mindenki ízlése szerinti mennyiséget szed a levesbe.)

    Tipp:

    A nagyobb darab húsokat (comb, szárny, feldarabolt mell) lisztbe, felvert sózott tojásba, zsemlemorzsába forgathatjuk, és bő, forró olajban kiránthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá