Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkét szétdaraboljuk. Jól átmossuk többször is, majd hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, néhány szemes borsot adunk a főzőléhez, és először fedő alatt főzni kezdjük. A zöldségeket akkor adjuk a levesléhez, amikor az víz először felforrt. Ha túl sósnak találjuk a levest, adjunk hozzá 1-2 megtisztított krumplit
A krumpli a sót magába gyűjti a levesből, így korrigálhatunk az ízén utólag is. A hús, és a zöldségek puhulásáig főzzük a levest.
A húsok és a zöldségek nagyját kiszedjük villával a léből, a maradékot leszűrjük. Ebbe az ízletes alaplébe főzzük a csigatésztát.
Külön tálakon is tálalható a tészta, a leveszöldség, a hús, így mindenki szed kedvére. (Ez lakodalmi tálalási szokás, ahol a mai napig mindenki ízlése szerinti mennyiséget szed a levesbe.)
A nagyobb darab húsokat (comb, szárny, feldarabolt mell) lisztbe, felvert sózott tojásba, zsemlemorzsába forgathatjuk, és bő, forró olajban kiránthatjuk.