Csirkehajó töltött gombával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell filé
- 4 szelet bacon
- 4 szelet gépsonka
- egy fej lila hagyma
- egy evőkanál juhtúró
- egy evőkanál görög joghurt
- 1 krémsajt(10 dkg)
- 10 dkg trappista sajt
- 8 db csiperke gomba
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- egy nagy csokor petrezselyemzöld
- só, bors
- 1 ek olaj + a tepsi kikenéséhez
- 2 db koktél paradicsom
Elkészítése:
A húst megmossuk, a vizet lecsepegtetjük. Kettőbe vágjuk a mellet és zsebet vágunk bele, egy kicsit hús klopfolóval megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A bacont kisebb négyzet alakúra szeleteljük, úgyszintén a gépsonkát is.
Felaprítjuk a hagymát,apróra vágjuk a petrezselyemzöldet.
A gombák tönkjeit kiszedjük, felaprítjuk. A gombafejeket megsózzuk és félre tesszük.
Olajon elkezdjük hevíteni a bacont és a sonkát, rátesszük a lila hagymát, csipetnyi sót teszünk rá, majd az aprított gombát, együtt dinszteljük, végül meghintjük petrezselyemzölddel és őrölt borssal.
Átborítjuk egy tányérba és hozzáadjuk a joghurtot, a túrót, a krémsajtot, egy tojást,és az útifűmaghéjat. Jól összekeverjük. Kiolajazott tepsibe rakjuk a mellet, a gombafejeket.
A masszával megtöltjük a csirkemellet és a gombákat.180 fokos sütőbe tesszük, 10 perc sütés után lefóliázzuk és további 40-45 percig sütjük. Közben a zafttal 2-3 alkalommal meglocsoljuk.
Lereszeljük a trappistát, majd rátesszük a húsok és a gombák tetejére, ráteszünk egy paradicsomkarikát,petrezselymet és visszatoljuk a sütőbe ameddig a sajt ráolvad a tetejére.A gombafejekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »