Csirkehajó töltött gombával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell filé
- 4 szelet bacon
- 4 szelet gépsonka
- egy fej lila hagyma
- egy evőkanál juhtúró
- egy evőkanál görög joghurt
- 1 krémsajt(10 dkg)
- 10 dkg trappista sajt
- 8 db csiperke gomba
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- egy nagy csokor petrezselyemzöld
- só, bors
- 1 ek olaj + a tepsi kikenéséhez
- 2 db koktél paradicsom
Elkészítése:
A húst megmossuk, a vizet lecsepegtetjük. Kettőbe vágjuk a mellet és zsebet vágunk bele, egy kicsit hús klopfolóval megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A bacont kisebb négyzet alakúra szeleteljük, úgyszintén a gépsonkát is.
Felaprítjuk a hagymát,apróra vágjuk a petrezselyemzöldet.
A gombák tönkjeit kiszedjük, felaprítjuk. A gombafejeket megsózzuk és félre tesszük.
Olajon elkezdjük hevíteni a bacont és a sonkát, rátesszük a lila hagymát, csipetnyi sót teszünk rá, majd az aprított gombát, együtt dinszteljük, végül meghintjük petrezselyemzölddel és őrölt borssal.
Átborítjuk egy tányérba és hozzáadjuk a joghurtot, a túrót, a krémsajtot, egy tojást,és az útifűmaghéjat. Jól összekeverjük. Kiolajazott tepsibe rakjuk a mellet, a gombafejeket.
A masszával megtöltjük a csirkemellet és a gombákat.180 fokos sütőbe tesszük, 10 perc sütés után lefóliázzuk és további 40-45 percig sütjük. Közben a zafttal 2-3 alkalommal meglocsoljuk.
Lereszeljük a trappistát, majd rátesszük a húsok és a gombák tetejére, ráteszünk egy paradicsomkarikát,petrezselymet és visszatoljuk a sütőbe ameddig a sajt ráolvad a tetejére.A gombafejekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »