Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkefalatok Orly módra recept

Csirkefalatok Orly módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemell filé
    • 1 nagy csipet só
    • 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagyobb zúzott fokhagyma)
    • 3 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
    • 6-7 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 jó púpos ek liszt
    • 1 nagy csipet só
    • 1 csapott kk őrölt pirospaprika
    • 1,6 dl sör

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemellet vékony, kb. 1 cs széles csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, majd a fokhagymakrémmel (vagy a zúzott fokhagymával) összeforgatjuk, félretesszük. Olajat forrósítunk egy magasabb falú serpenyőben.

    A forgatáshoz a lisztet egy mélyebb tányérba mérjük. A tojásokat egy csipet sóval és a pirospaprikával jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.

    A sört fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszát keverünk.

    A csirkecsíkokat először megforgatjuk a lisztben, majd a sörös tésztában, kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepestől egy kicsit kisebb lángon szép világos barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Nálunk a csirke mindig jöhet, főleg ha bundában van. Itt épp sörös köntöst kapott. Puha, szaftos husi, amin egyáltalán nem érezni a sör kesernyés ízét, mégis van egy különleges leírhatatlan aromája.
    Kínálhatunk hozzá fokhagymás-tejfölös mártogatóst vagy hagyományos rizs, esetleg krumplipüré köretet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá