Hozzávalók:
Bundához:
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet vékony, kb. 1 cs széles csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, majd a fokhagymakrémmel (vagy a zúzott fokhagymával) összeforgatjuk, félretesszük. Olajat forrósítunk egy magasabb falú serpenyőben.
A forgatáshoz a lisztet egy mélyebb tányérba mérjük. A tojásokat egy csipet sóval és a pirospaprikával jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
A sört fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszát keverünk.
A csirkecsíkokat először megforgatjuk a lisztben, majd a sörös tésztában, kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepestől egy kicsit kisebb lángon szép világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Nálunk a csirke mindig jöhet, főleg ha bundában van. Itt épp sörös köntöst kapott. Puha, szaftos husi, amin egyáltalán nem érezni a sör kesernyés ízét, mégis van egy különleges leírhatatlan aromája.
Kínálhatunk hozzá fokhagymás-tejfölös mártogatóst vagy hagyományos rizs, esetleg krumplipüré köretet.