Csirkefalatok Orly módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 1 nagy csipet só
  • 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagyobb zúzott fokhagyma)
  • 3 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
  • 6-7 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 3 nagyobb tojás
  • 9 jó púpos ek liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csapott kk őrölt pirospaprika
  • 1,6 dl sör

Elkészítése:

A megtisztított csirkemellet vékony, kb. 1 cs széles csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, majd a fokhagymakrémmel (vagy a zúzott fokhagymával) összeforgatjuk, félretesszük. Olajat forrósítunk egy magasabb falú serpenyőben.

A forgatáshoz a lisztet egy mélyebb tányérba mérjük. A tojásokat egy csipet sóval és a pirospaprikával jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.

A sört fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszát keverünk.

A csirkecsíkokat először megforgatjuk a lisztben, majd a sörös tésztában, kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepestől egy kicsit kisebb lángon szép világos barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

Nálunk a csirke mindig jöhet, főleg ha bundában van. Itt épp sörös köntöst kapott. Puha, szaftos husi, amin egyáltalán nem érezni a sör kesernyés ízét, mégis van egy különleges leírhatatlan aromája.
Kínálhatunk hozzá fokhagymás-tejfölös mártogatóst vagy hagyományos rizs, esetleg krumplipüré köretet.