Csirkefalatok Budapest módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 5 dkg bacon szalonna
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba)
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 50 dkg gomba
- 50 dkg csirkemáj
- 30 dkg zöldborsó
- 1 kk pirospaprika
- 1 kk ételízesítő
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom és 1 ek zsíron megpirítom, majd félre teszem.
A maradék zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután rádobom a felaprított bacont, a felszeletelt gombát és zöldborsót. Megszórom ételízesítővel, sózom, borsozom.
Fedő alatt 10 percet párolom, majd megszórom pirospaprikával. Hozzáadom a felaprított paprikát és paradicsomot, végül az apró kockára vágott májat. Ha szükséges, még sózom, és fedő alatt a máj kifehéredéséig párolom. A májnak nem kell sok, hamar megfő, és nyugodtan sózzuk meg, finomabb ha sóval együtt fő, nem fog megkeményedni.
Párolt rizs vagy sült krumpli illik hozzá.
Tipp:
Tálalhatjuk külön a pirított csirkehúst, és mellé a ragut, de össze is keverhetjük a serpenyőben. Ebben az esetben forraljuk össze, és ezután tálaljuk.
A csirkefalatok budapest módra kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g