Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szardellás csirke recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csirkehús
    • 10 dkg vaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 dl tejföl
    • 1 kiskanál szardellapaszta
    • kevés reszelt citromhéj

    Elkészítés:
    A csirkét feldaraboljuk, ha combot, mellet vettünk, kettévágjuk, és a vaj felén megforgatva, vízzel vagy borral puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük. A csirkét tálra tesszük, a levét a liszttel besűrítjük, és egy kevés vízzel mártássá forraljuk. A vaj maradékával kikeverjük a szardellapasztát, citromhéjjal ízesítjük, a tejföllel felengedjük, és a mártásba tesszük. Ezzel már csak átmelegítjük, de nem forraljuk fel, a csirkére öntjük, és burgonyapürével vagy rizzsel körítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá