Szardellás csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkehús
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 kiskanál szardellapaszta
  • kevés reszelt citromhéj

Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk, ha combot, mellet vettünk, kettévágjuk, és a vaj felén megforgatva, vízzel vagy borral puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük. A csirkét tálra tesszük, a levét a liszttel besűrítjük, és egy kevés vízzel mártássá forraljuk. A vaj maradékával kikeverjük a szardellapasztát, citromhéjjal ízesítjük, a tejföllel felengedjük, és a mártásba tesszük. Ezzel már csak átmelegítjük, de nem forraljuk fel, a csirkére öntjük, és burgonyapürével vagy rizzsel körítve tálaljuk.