Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Empanadillas csirkével recept

Empanadillas csirkével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag Schar gm leveles tészta (aki nem gluténérzékeny használjon hagyományos leveles tésztát)
    • 15 dkg darált csirkehús
    • 1 ek liga lm vaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 kis fej lila hagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 ek paradicsom püré
    • 1 szelet piros californiai paprika
    • 1 szelet zöld californiai paprika
    • 1 zöld chili
    • 1 keményre főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek kukorica keményítő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a sütéshez
    • Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A darált húst a vajon megpirítom majd hozzá adom az apróra vágott vörös hagymát és fedő alatt 10 percet párolom.

    Hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a szintén kockára vágott paprikákat, a paradicsom pürét, az aprított chilit, sózom, borsozom és fedő alatt további 5 percet pirítom.

    Az 5 perc leteltével leveszem a tűzhelyről, hozzádobom az aprított lila hagymát, a kockára vágott főtt tojást, megszórom a kukorica keményítővel, összekeverem és lefedem a fedővel, amíg a tésztát előkészítem.

    A tésztát kiterítem, 12 cm átmérőjű köröket szaggatok belőle. A tölteléket a körök egyik felére teszem, majd összenyomom a szélüket és vizes kézzel összesodrom.

    A batyukat sütőpapírral bélelt tepsiben, a tetejét tojássárgájával lekenve, 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.

    Mártogatósként friss krémsajtot vagy salsat kínálok hozzá.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá