Empanadillas csirkével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag Schar gm leveles tészta (aki nem gluténérzékeny használjon hagyományos leveles tésztát)
  • 15 dkg darált csirkehús
  • 1 ek liga lm vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 ek paradicsom püré
  • 1 szelet piros californiai paprika
  • 1 szelet zöld californiai paprika
  • 1 zöld chili
  • 1 keményre főtt tojás
  • 1 ek kukorica keményítő
  • 1 tojás sárgája a sütéshez
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A darált húst a vajon megpirítom majd hozzá adom az apróra vágott vörös hagymát és fedő alatt 10 percet párolom.

Hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a szintén kockára vágott paprikákat, a paradicsom pürét, az aprított chilit, sózom, borsozom és fedő alatt további 5 percet pirítom.

Az 5 perc leteltével leveszem a tűzhelyről, hozzádobom az aprított lila hagymát, a kockára vágott főtt tojást, megszórom a kukorica keményítővel, összekeverem és lefedem a fedővel, amíg a tésztát előkészítem.

A tésztát kiterítem, 12 cm átmérőjű köröket szaggatok belőle. A tölteléket a körök egyik felére teszem, majd összenyomom a szélüket és vizes kézzel összesodrom.

A batyukat sütőpapírral bélelt tepsiben, a tetejét tojássárgájával lekenve, 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.

Mártogatósként friss krémsajtot vagy salsat kínálok hozzá.

Jó étvágyat!