Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizses csirke recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kisebb csirke
    • 20 dkg rizs
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 kisebb fej zeller
    • 20 dkg gomba
    • 2 dl fehérbor
    • 1,5 evőkanál olaj
    • 1 gerezd fokhagyma
    • késhegynyi majoránna
    • csipetnyi bazsalikom
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 húsleveskocka

    Elkészítés:
    A csirkék bőrét lehúzzuk, a csirkéket kisebb darabokra vágjuk, és annyi csontot szedünk ki belőlük, amennyit csak tudunk. (A csontból meg bőrből levest főzhetünk.) Az olajban megpirítjuk a húsdarabokat, a rizst beledobjuk, és erős tűzön együtt sütjük. Közben egy másik edényben a csíkokra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, 3-4 percig pároljuk benne a megtisztított, laskára vágott zellert meg a cikkekre vágott gombát, majd a rizses hússal összeöntjük, és a borral felengedjük. A fűszereket és a húsleveskockát beletesszük, majd lefedve, lassan puhára pároljuk. Az elfőtt bort vízzel pótoljuk. A szalonna sótartalmától függően sózzuk. Nyáron paradicsomkarikákkal díszíthetjük a tálat, télen reszelt sajttal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá