Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkék bőrét lehúzzuk, a csirkéket kisebb darabokra vágjuk, és annyi csontot szedünk ki belőlük, amennyit csak tudunk. (A csontból meg bőrből levest főzhetünk.) Az olajban megpirítjuk a húsdarabokat, a rizst beledobjuk, és erős tűzön együtt sütjük. Közben egy másik edényben a csíkokra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, 3-4 percig pároljuk benne a megtisztított, laskára vágott zellert meg a cikkekre vágott gombát, majd a rizses hússal összeöntjük, és a borral felengedjük. A fűszereket és a húsleveskockát beletesszük, majd lefedve, lassan puhára pároljuk. Az elfőtt bort vízzel pótoljuk. A szalonna sótartalmától függően sózzuk. Nyáron paradicsomkarikákkal díszíthetjük a tálat, télen reszelt sajttal.