Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkegulyás recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3,5 kg csirke
    • 1,5 kg burgonya
    • 30 dkg vöröshagyma
    • 20 dkg lecsó
    • 2 dl olaj
    • 3 dkg csemege pirospaprika
    • 2 db sárgarépa
    • 2 db fehérrépa
    • 1 gerezd fokhagyma
    • őrölt kömény

    Elkészítése:
    A csirkét feldaraboljuk,a csontokat és a mellet kettévágjuk,a zúzát és a májat megtisztítjuk. A hagymát finomra aprítjuk, forró zsiradékba megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, pépesített fokhagymával és felengedjük kevés vízzel. Megsózzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük,és beletesszük a feldarabolt csirkét. Zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és burgonyát, belekeverjük a lecsót, majd felengedjük annyi vízzel, hogy mire a hozzávalók megfőnek, az egytálételnek hosszú leve maradjon.
    Savanyúsággal és rozscipóval kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá