Csirkegulyás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 3,5 kg csirke
  • 1,5 kg burgonya
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg lecsó
  • 2 dl olaj
  • 3 dkg csemege pirospaprika
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt kömény

Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk,a csontokat és a mellet kettévágjuk,a zúzát és a májat megtisztítjuk. A hagymát finomra aprítjuk, forró zsiradékba megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, pépesített fokhagymával és felengedjük kevés vízzel. Megsózzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük,és beletesszük a feldarabolt csirkét. Zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és burgonyát, belekeverjük a lecsót, majd felengedjük annyi vízzel, hogy mire a hozzávalók megfőnek, az egytálételnek hosszú leve maradjon.
Savanyúsággal és rozscipóval kínáljuk.