Arab csirkés metélt recept

Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os csirke
- 20 dkg széles metélt
- 1 evőkanál olaj
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 4 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- reszelt szerecsendió
- őrölt bors
- majoránna
- babérlevél
- rozmaring
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A szárnyas belsejét majoránnával és borssal bedörzsöljük, és sóval, babérlevéllel, rozmaringgal, petrezselyemzölddel fűszerezett forró vízbe téve, olyan puhára főzzük, hogy könnyen ki tudjuk csontozni. Közben egy másik edényben, sós vízben, kifőzzük a tésztát. Egy mély tűzálló tálat kiolajozunk, a metéltet belefektetjük, erre rakjuk a kicsontozott, főtt, ujjnyi darabokra vágott csirkét, és ráöntjük a következő mártást. A vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzünk, a tűzről levéve beletesszük a sajt felét, a tojássárgáját meg a tejfölt. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A csirkére öntjük, és a maradék sajtot a tetejére hintjük. A sütőben szépen megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »