Arab csirkés metélt recept

Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os csirke
- 20 dkg széles metélt
- 1 evőkanál olaj
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 4 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- reszelt szerecsendió
- őrölt bors
- majoránna
- babérlevél
- rozmaring
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A szárnyas belsejét majoránnával és borssal bedörzsöljük, és sóval, babérlevéllel, rozmaringgal, petrezselyemzölddel fűszerezett forró vízbe téve, olyan puhára főzzük, hogy könnyen ki tudjuk csontozni. Közben egy másik edényben, sós vízben, kifőzzük a tésztát. Egy mély tűzálló tálat kiolajozunk, a metéltet belefektetjük, erre rakjuk a kicsontozott, főtt, ujjnyi darabokra vágott csirkét, és ráöntjük a következő mártást. A vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzünk, a tűzről levéve beletesszük a sajt felét, a tojássárgáját meg a tejfölt. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A csirkére öntjük, és a maradék sajtot a tetejére hintjük. A sütőben szépen megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »