Arab csirkés metélt recept
Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os csirke
- 20 dkg széles metélt
- 1 evőkanál olaj
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 4 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- reszelt szerecsendió
- őrölt bors
- majoránna
- babérlevél
- rozmaring
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A szárnyas belsejét majoránnával és borssal bedörzsöljük, és sóval, babérlevéllel, rozmaringgal, petrezselyemzölddel fűszerezett forró vízbe téve, olyan puhára főzzük, hogy könnyen ki tudjuk csontozni. Közben egy másik edényben, sós vízben, kifőzzük a tésztát. Egy mély tűzálló tálat kiolajozunk, a metéltet belefektetjük, erre rakjuk a kicsontozott, főtt, ujjnyi darabokra vágott csirkét, és ráöntjük a következő mártást. A vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzünk, a tűzről levéve beletesszük a sajt felét, a tojássárgáját meg a tejfölt. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A csirkére öntjük, és a maradék sajtot a tetejére hintjük. A sütőben szépen megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

