Tejszínes, fokhagymás szelet recept

Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell vagy pulykamell
- 2,5 dl főzőtejszín
- kb 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 2-3 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
Körethez:
- 6 nagyobb burgonya
- 3 ek olvasztott vaj
- rozmaring
- zúzott fokhagyma
Elkészítése:
A csirkemellet sózom, borsozom és pirospaprikás lisztbe forgatom. Egy lábasban vajon hirtelen elősütöm a húsokat, legyen egy kis színe. Visszateszem a lábasba mindet, öntök alá kb 1 dl vizet és a fokhagymával elkevert tejszínt. Készre párolom.
A körethez:
A burgonyát megpucolom, feldarabolom, sós vízben éppen csak puhára főzöm. Lecsöpögtetem. Egy hőálló tálba rakom őket és olvasztott vajjal meglocsolom a tetejüket, megszórom rozmaringgal.
Forró sütőben megsütöm pirosra. Ahogy kivettem a sütőből zúzott fokhagymával átforgatom. Azonnal tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »