Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-tejszínes csirkemellcsíkok recept

Sajtos-tejszínes csirkemellcsíkok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • Fél kg csirkemell
    • 2 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg sonka
    • 10 dkg trappista sajt
    • 2.5 dl tejszín
    • Bors
    • Kevés szerecsendió
    • Vaj vagy étolaj
    • 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék

    Elkészítése: A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, majd sózzuk, és 15-20 percig állni hagyjuk. Majd összekeverjük a felsorolt fűszerekkel.
    A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat felkarikázzuk, a sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük.
    Egy mély tepsit kivajazunk (vagy olívaolajjal kikenünk,) és ebbe halmozzuk a húscsíkok felét. Rátesszük a sonkadarabokat és a hagymakarikákat.
    Erre újabb réteg csirkemell következik, majd a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
    Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Akkor jó, ha sütés közben magába szívta az összes tejszínt. Az utolsó 10 percben vegyük le az alufóliát, és a tetejét így süssük szép pirosra.
    Én krumplipürét készítettem mellé.

    Tipp:

    sütési hőfok: 180°C
    sütési mód: alul-felül sütés
    tepsi mérete: 18×25 cm

    Tipp:

    Elkészíthető csirkecombból is vagy szárnyból, amit előtte kissé átfőzünk, így könnyebb a húst leszedni a csontról. Aki sűrűbb szafttal szereti, tejfölt is keverhet a fűszerekkel a húshoz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá