Sajtos-tejszínes csirkemellcsíkok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • Fél kg csirkemell
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2.5 dl tejszín
  • Bors
  • Kevés szerecsendió
  • Vaj vagy étolaj
  • 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése: A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, majd sózzuk, és 15-20 percig állni hagyjuk. Majd összekeverjük a felsorolt fűszerekkel.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat felkarikázzuk, a sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Egy mély tepsit kivajazunk (vagy olívaolajjal kikenünk,) és ebbe halmozzuk a húscsíkok felét. Rátesszük a sonkadarabokat és a hagymakarikákat.
Erre újabb réteg csirkemell következik, majd a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Akkor jó, ha sütés közben magába szívta az összes tejszínt. Az utolsó 10 percben vegyük le az alufóliát, és a tetejét így süssük szép pirosra.
Én krumplipürét készítettem mellé.

Tipp:

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 18×25 cm

Tipp:

Elkészíthető csirkecombból is vagy szárnyból, amit előtte kissé átfőzünk, így könnyebb a húst leszedni a csontról. Aki sűrűbb szafttal szereti, tejfölt is keverhet a fűszerekkel a húshoz.