Mézes-szezámmagos csirke recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 6 evőkanál finomliszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
A mázhoz:
- 3 evőkanál ketchup
- 1-2 evőkanál méz
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1-2 marék szezámmag
Elkészítése:
A húst megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk és meglocsoljuk az egy evőkanál szójaszósszal, majd félretesszük.
A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd sózzuk.
Apránként annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk, majd csomómentesre keverjük.
Beleborítjuk az előkészített csirkefalatokat alisztes masszába. Alaposan összekeverjük, hogy a húsokat mindenhol érje a tészta. Villával, egyesével a forró olajba szedjük.
Pár perc alatt aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre kanalazzuk, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Közben elkészítjük a mázat. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Ízlés szerint változtathatunk az arányokon.
A még meleg húsokat beleforgatjuk a mézes mázba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »