Mézes-szezámmagos csirke recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 6 evőkanál finomliszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
A mázhoz:
- 3 evőkanál ketchup
- 1-2 evőkanál méz
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1-2 marék szezámmag
Elkészítése:
A húst megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk és meglocsoljuk az egy evőkanál szójaszósszal, majd félretesszük.
A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd sózzuk.
Apránként annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk, majd csomómentesre keverjük.
Beleborítjuk az előkészített csirkefalatokat alisztes masszába. Alaposan összekeverjük, hogy a húsokat mindenhol érje a tészta. Villával, egyesével a forró olajba szedjük.
Pár perc alatt aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre kanalazzuk, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Közben elkészítjük a mázat. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Ízlés szerint változtathatunk az arányokon.
A még meleg húsokat beleforgatjuk a mézes mázba.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »