Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-szezámmagos csirke recept

Mézes-szezámmagos csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell
    • 6 evőkanál finomliszt
    • 1,5 teáskanál sütőpor
    • 3 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 evőkanál szójaszósz
    • 1 evőkanál olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A mázhoz:

    • 3 evőkanál ketchup
    • 1-2 evőkanál méz
    • 1 teáskanál szójaszósz
    • 1-2 marék szezámmag

    Elkészítése:

    A húst megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk és meglocsoljuk az egy evőkanál szójaszósszal, majd félretesszük.

    A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd sózzuk.
    Apránként annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk, majd csomómentesre keverjük.

    Beleborítjuk az előkészített csirkefalatokat alisztes masszába. Alaposan összekeverjük, hogy a húsokat mindenhol érje a tészta. Villával, egyesével a forró olajba szedjük.

    Pár perc alatt aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre kanalazzuk, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.

    Közben elkészítjük a mázat. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Ízlés szerint változtathatunk az arányokon.

    A még meleg húsokat beleforgatjuk a mézes mázba.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá