Mézes-szezámmagos csirke recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 6 evőkanál finomliszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
A mázhoz:
- 3 evőkanál ketchup
- 1-2 evőkanál méz
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1-2 marék szezámmag
Elkészítése:
A húst megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk és meglocsoljuk az egy evőkanál szójaszósszal, majd félretesszük.
A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd sózzuk.
Apránként annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk, majd csomómentesre keverjük.
Beleborítjuk az előkészített csirkefalatokat alisztes masszába. Alaposan összekeverjük, hogy a húsokat mindenhol érje a tészta. Villával, egyesével a forró olajba szedjük.
Pár perc alatt aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre kanalazzuk, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Közben elkészítjük a mázat. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Ízlés szerint változtathatunk az arányokon.
A még meleg húsokat beleforgatjuk a mézes mázba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »