Mézes-szezámmagos csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mézes-szezámmagos csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás

A mázhoz:

  • 3 evőkanál ketchup
  • 1-2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1-2 marék szezámmag

Elkészítése:

A húst megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk és meglocsoljuk az egy evőkanál szójaszósszal, majd félretesszük.

A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd sózzuk.
Apránként annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk, majd csomómentesre keverjük.

Beleborítjuk az előkészített csirkefalatokat alisztes masszába. Alaposan összekeverjük, hogy a húsokat mindenhol érje a tészta. Villával, egyesével a forró olajba szedjük.

Pár perc alatt aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre kanalazzuk, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.

Közben elkészítjük a mázat. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Ízlés szerint változtathatunk az arányokon.

A még meleg húsokat beleforgatjuk a mézes mázba.