Krémsajtos gombás csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell filé
- 0,5 kg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100g light krémsajt
- só
- bors
- kakukkfű
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbi apró kockákra vágjuk az utóbbit pedig összezúzzuk. A csirkemell filéket nagyjából ujjnyi szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A gombát felszeleteljük.
Egy nagyobb serpenyőbe olaj spray-ből fújunk, majd egy pár percig pirítjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát és tovább pirítjuk. Amikor a gomba egy kicsit összeesett, bele tesszük a szeletekre vágott csirkemellet is. A csirkemellek mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel. Ekkor adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fokhagymát is. Nagyjából 15-20 percig főzzük fedő alatt, majd hozzákeverjük a krémsajtot és összeforraljuk.
Főtt rizzsel és salátával tálaljuk.
Tipp:
Tökéletesen beilleszthető bármilyen diétába. Ebből a mennyiségből nagyjából 4 adag lesz, adagonként 220 kalória, 8g szénhidrát, 35g fehérje és 6g zsír