Krémsajtos gombás csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell filé
- 0,5 kg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100g light krémsajt
- só
- bors
- kakukkfű
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbi apró kockákra vágjuk az utóbbit pedig összezúzzuk. A csirkemell filéket nagyjából ujjnyi szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A gombát felszeleteljük.
Egy nagyobb serpenyőbe olaj spray-ből fújunk, majd egy pár percig pirítjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát és tovább pirítjuk. Amikor a gomba egy kicsit összeesett, bele tesszük a szeletekre vágott csirkemellet is. A csirkemellek mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel. Ekkor adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fokhagymát is. Nagyjából 15-20 percig főzzük fedő alatt, majd hozzákeverjük a krémsajtot és összeforraljuk.
Főtt rizzsel és salátával tálaljuk.
Tipp:
Tökéletesen beilleszthető bármilyen diétába. Ebből a mennyiségből nagyjából 4 adag lesz, adagonként 220 kalória, 8g szénhidrát, 35g fehérje és 6g zsír
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »