Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémsajtos gombás csirkemell recept

Krémsajtos gombás csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemell filé
    • 0,5 kg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 100g light krémsajt
    • bors
    • kakukkfű

    Elkészítés:

    A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbi apró kockákra vágjuk az utóbbit pedig összezúzzuk. A csirkemell filéket nagyjából ujjnyi szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.  A gombát felszeleteljük.

    Egy nagyobb serpenyőbe olaj spray-ből fújunk, majd egy pár percig pirítjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát és tovább pirítjuk. Amikor a gomba egy kicsit összeesett, bele tesszük a szeletekre vágott csirkemellet is. A csirkemellek mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel. Ekkor adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fokhagymát is. Nagyjából 15-20 percig főzzük fedő alatt, majd hozzákeverjük a krémsajtot és összeforraljuk.

    Főtt rizzsel és salátával tálaljuk.

    Tipp:

    Tökéletesen beilleszthető bármilyen diétába. Ebből a mennyiségből nagyjából 4 adag lesz, adagonként 220 kalória, 8g szénhidrát, 35g fehérje és 6g zsír

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá