Krémsajtos gombás csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 0,5 kg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100g light krémsajt
  • bors
  • kakukkfű

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbi apró kockákra vágjuk az utóbbit pedig összezúzzuk. A csirkemell filéket nagyjából ujjnyi szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.  A gombát felszeleteljük.

Egy nagyobb serpenyőbe olaj spray-ből fújunk, majd egy pár percig pirítjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát és tovább pirítjuk. Amikor a gomba egy kicsit összeesett, bele tesszük a szeletekre vágott csirkemellet is. A csirkemellek mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel. Ekkor adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fokhagymát is. Nagyjából 15-20 percig főzzük fedő alatt, majd hozzákeverjük a krémsajtot és összeforraljuk.

Főtt rizzsel és salátával tálaljuk.

Tipp:

Tökéletesen beilleszthető bármilyen diétába. Ebből a mennyiségből nagyjából 4 adag lesz, adagonként 220 kalória, 8g szénhidrát, 35g fehérje és 6g zsír