Fűszeres sajttal, lilahagymával töltött csirkemell recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 1 fej lilahagyma
- 15 dkg tejszínes krémsajt
- só
- őrölt fehérbors
- rozmaring
- kakukkfű
- bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt, zsemlemorzsa
- 3 dl étolaj
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk.
A krémsajtot egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és jól összeforgatjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
A csirkemellet meghintjük sóval, megkenjük a fűszeres krémsajttal, rászórjuk a szeletekre vágott lilahagymát, majd óvatosan feltekerjük. A tekercsek végeit benyomkodjuk és ha szükséges hústűvel megtűzzük.
Ezt követően lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. A panírozott roládokat bő, forró olajban megsütjük.
Majonézes burgonyával vagy cikcakkos hasábburgonyával tálalhatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.