Fetával, paradicsommal töltött csirkemell recept
Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell filé
- 2 paradicsom
- só
- bors
- 10 dkg feta sajt
- 3-4 kanál paradicsomos pesto
- ízlés szerinti salátakeverék
Elkészítése:
A csirkemelleket félbevágjuk, megtisztítjuk, majd minden darabba hosszában egy mély zsebet vágunk. A zsebek belsejét alaposan bedörzsöljük sóval, és egyenletesen megkenjük pestoval. A zsebekbe csíkokra vágott feta sajtot és karikákra vágott paradicsomot töltünk, majd a csirkemelleket kívülről is enyhén megfűszerezzük.
Minden töltött csirkemellet szorosan alufóliába csomagolunk, ügyelve arra, hogy jól megtartsa a formáját. A csomagokat egy tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben 60-70 perc alatt puhára sütjük. Miután elkészültek, óvatosan kibontjuk az alufóliát, és a csirkemellek tetejét grillfokozaton pár perc alatt megpirítjuk.
A húsokat hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletekre vágva, friss salátaágyon tálaljuk. Különösen jól illik hozzá rukkolás-paradicsomos saláta vagy egy egyszerű vegyes saláta balzsamecetes dresszinggel.