Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fetával, paradicsommal töltött csirkemell recept

Fetával, paradicsommal töltött csirkemell
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 nagyobb csirkemell filé
    • 2 paradicsom
    • bors
    • 10 dkg feta sajt
    • 3-4 kanál paradicsomos pesto
    • ízlés szerinti salátakeverék

    Elkészítése:

    A csirkemelleket félbevágjuk, megtisztítjuk, majd minden darabba hosszában egy mély zsebet vágunk. A zsebek belsejét alaposan bedörzsöljük sóval, és egyenletesen megkenjük pestoval. A zsebekbe csíkokra vágott feta sajtot és karikákra vágott paradicsomot töltünk, majd a csirkemelleket kívülről is enyhén megfűszerezzük.

    Minden töltött csirkemellet szorosan alufóliába csomagolunk, ügyelve arra, hogy jól megtartsa a formáját. A csomagokat egy tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben 60-70 perc alatt puhára sütjük. Miután elkészültek, óvatosan kibontjuk az alufóliát, és a csirkemellek tetejét grillfokozaton pár perc alatt megpirítjuk.

    A húsokat hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletekre vágva, friss salátaágyon tálaljuk. Különösen jól illik hozzá rukkolás-paradicsomos saláta vagy egy egyszerű vegyes saláta balzsamecetes dresszinggel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá