Fetával, paradicsommal töltött csirkemell recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell filé
- 2 paradicsom
- só
- bors
- 10 dkg feta sajt
- 3-4 kanál paradicsomos pesto
- ízlés szerinti salátakeverék
Elkészítése:
A csirkemelleket félbevágjuk, megtisztítjuk, majd minden darabba hosszában egy mély zsebet vágunk. A zsebek belsejét alaposan bedörzsöljük sóval, és egyenletesen megkenjük pestoval. A zsebekbe csíkokra vágott feta sajtot és karikákra vágott paradicsomot töltünk, majd a csirkemelleket kívülről is enyhén megfűszerezzük.
Minden töltött csirkemellet szorosan alufóliába csomagolunk, ügyelve arra, hogy jól megtartsa a formáját. A csomagokat egy tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben 60-70 perc alatt puhára sütjük. Miután elkészültek, óvatosan kibontjuk az alufóliát, és a csirkemellek tetejét grillfokozaton pár perc alatt megpirítjuk.
A húsokat hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletekre vágva, friss salátaágyon tálaljuk. Különösen jól illik hozzá rukkolás-paradicsomos saláta vagy egy egyszerű vegyes saláta balzsamecetes dresszinggel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »