Fetával, paradicsommal töltött csirkemell recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell filé
- 2 paradicsom
- só
- bors
- 10 dkg feta sajt
- 3-4 kanál paradicsomos pesto
- ízlés szerinti salátakeverék
Elkészítése:
A csirkemelleket félbevágjuk, megtisztítjuk, majd minden darabba hosszában egy mély zsebet vágunk. A zsebek belsejét alaposan bedörzsöljük sóval, és egyenletesen megkenjük pestoval. A zsebekbe csíkokra vágott feta sajtot és karikákra vágott paradicsomot töltünk, majd a csirkemelleket kívülről is enyhén megfűszerezzük.
Minden töltött csirkemellet szorosan alufóliába csomagolunk, ügyelve arra, hogy jól megtartsa a formáját. A csomagokat egy tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben 60-70 perc alatt puhára sütjük. Miután elkészültek, óvatosan kibontjuk az alufóliát, és a csirkemellek tetejét grillfokozaton pár perc alatt megpirítjuk.
A húsokat hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletekre vágva, friss salátaágyon tálaljuk. Különösen jól illik hozzá rukkolás-paradicsomos saláta vagy egy egyszerű vegyes saláta balzsamecetes dresszinggel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »