Egyszerű chilis csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 1 tk só
- 1/2 tk bors
- 2 kaliforniai paprika (zöld és piros)
A szószhoz:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított chili, vagy 1 kis chili paprika
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek paradicsompüré
- 1 dl víz
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd fűszerezzük sóval és borssal.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és nagy lángon megpirítjuk a csirkemellet. Amikor egy kis kérget kapott, hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát és együtt pirítjuk őket egy pár percig.
Amikor elkészült, kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
A fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk, illetve összezúzzuk. A serpenyőben maradt olajban megpirítjuk a fokhagymát (ha nem maradt, akkor öntünk hozzá), majd hozzáadjuk a szójaszósz, a paradicsompürét és a vizet és a chilit.
Körülbelül 5 percig főzzük, folyamatosan. Egy kicsit be fog sűrűsödni.
Ekkor visszatesszük a csirkét és a paprikát, majd még 5 percig főzzük.
Rizzsel tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »