Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell őzgerincben recept

Csirkemell őzgerincben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemell
    • 20 dkg bacon
    • 15 dkg reszelt sajt
    • bors
    • petrezselyem ízlés szerint
    • 4 evőkanál tejföl
    • 3 evőkanál liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítés:

    A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.

    (Ha a húst előre besóztuk, és hagytuk állni is akkor a masszába már ne tegyünk túl sok sót.)

    Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.

    Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.

    Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk míg a szalonna nem kapott egy kis színt.

    Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá