Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkebatyu recept

Csirkebatyu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Töltelékhez:

    • 80 dkg csirkemell filé
    • 50 dkg zöldség mix (zöldbab, zöldborsó, pirospaprika, sárgarépa, kukorica)
    • 15 dkg császárszalonna
    • 8 gerezd fokhagyma
    • 2 db vöröshagyma
    • só, bors,
    • csirke fűszerkeverék
    • olívaolaj

    Tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 35 dkg vaj vagy zsír
    • 5 dkg élesztő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A vajat vagy zsírt a lisztbe belemorzsoljuk, a többi hozzávalóval összekeverjük. Belekeverjük a felfuttatott élesztőt és tésztát dagasztuk belöle. 4-5 ször nyújtjuk és hajtogatjuk, a hajtogatások között fél óráig hűtőben tartjuk. (Érdemes előző este elkészíteni a tésztát.)

    A batyu töltelékét wokban készítjük el. 5 ek olajat öntünk a wokba, amibe a vékony csíkokra vágott császárszalonnát, kockákra vágott vöröshagymát és a reszelt a fokhagymát tesszük és üvegesre piritjuk.

    A csíkokra vágott csirkemellfilét hozzáadjuk és magas hőfokon fehérre pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldség mixet, a fűszereket és fedő alatt puhára pároljuk. Ha levet enged, akkor azt a fedőt levéve elpároljuk.

    A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. Egyforma nagyságúra kinyújtjuk, az egyik felére ráhalmozzuk a töltelék 1/8-ad résztét, körben a szélein maradjon 2 cm üresen, azt felvert tojással kenjük meg. A tészta másik felét bevagdossuk átlósan, majd ráhajtjuk a töltelékre és rányomkodjuk a tojásos részre, majd tepsibe tesszük. A tészta tetejét is megkenjük tojással Mindegyik tésztával így járunk el.

    200 fokos sütőben szép pirosra sütjük, az utolsó 5 percben sajtot is szórhatunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá