Csirkebatyu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 80 dkg csirkemell filé
- 50 dkg zöldség mix (zöldbab, zöldborsó, pirospaprika, sárgarépa, kukorica)
- 15 dkg császárszalonna
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 db vöröshagyma
- só, bors,
- csirke fűszerkeverék
- olívaolaj
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 35 dkg vaj vagy zsír
- 5 dkg élesztő
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- só
- cukor
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A vajat vagy zsírt a lisztbe belemorzsoljuk, a többi hozzávalóval összekeverjük. Belekeverjük a felfuttatott élesztőt és tésztát dagasztuk belöle. 4-5 ször nyújtjuk és hajtogatjuk, a hajtogatások között fél óráig hűtőben tartjuk. (Érdemes előző este elkészíteni a tésztát.)
A batyu töltelékét wokban készítjük el. 5 ek olajat öntünk a wokba, amibe a vékony csíkokra vágott császárszalonnát, kockákra vágott vöröshagymát és a reszelt a fokhagymát tesszük és üvegesre piritjuk.
A csíkokra vágott csirkemellfilét hozzáadjuk és magas hőfokon fehérre pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldség mixet, a fűszereket és fedő alatt puhára pároljuk. Ha levet enged, akkor azt a fedőt levéve elpároljuk.
A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. Egyforma nagyságúra kinyújtjuk, az egyik felére ráhalmozzuk a töltelék 1/8-ad résztét, körben a szélein maradjon 2 cm üresen, azt felvert tojással kenjük meg. A tészta másik felét bevagdossuk átlósan, majd ráhajtjuk a töltelékre és rányomkodjuk a tojásos részre, majd tepsibe tesszük. A tészta tetejét is megkenjük tojással Mindegyik tésztával így járunk el.
200 fokos sütőben szép pirosra sütjük, az utolsó 5 percben sajtot is szórhatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »