Hozzávalók:
Töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A vajat vagy zsírt a lisztbe belemorzsoljuk, a többi hozzávalóval összekeverjük. Belekeverjük a felfuttatott élesztőt és tésztát dagasztuk belöle. 4-5 ször nyújtjuk és hajtogatjuk, a hajtogatások között fél óráig hűtőben tartjuk. (Érdemes előző este elkészíteni a tésztát.)
A batyu töltelékét wokban készítjük el. 5 ek olajat öntünk a wokba, amibe a vékony csíkokra vágott császárszalonnát, kockákra vágott vöröshagymát és a reszelt a fokhagymát tesszük és üvegesre piritjuk.
A csíkokra vágott csirkemellfilét hozzáadjuk és magas hőfokon fehérre pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldség mixet, a fűszereket és fedő alatt puhára pároljuk. Ha levet enged, akkor azt a fedőt levéve elpároljuk.
A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. Egyforma nagyságúra kinyújtjuk, az egyik felére ráhalmozzuk a töltelék 1/8-ad résztét, körben a szélein maradjon 2 cm üresen, azt felvert tojással kenjük meg. A tészta másik felét bevagdossuk átlósan, majd ráhajtjuk a töltelékre és rányomkodjuk a tojásos részre, majd tepsibe tesszük. A tészta tetejét is megkenjük tojással Mindegyik tésztával így járunk el.
200 fokos sütőben szép pirosra sütjük, az utolsó 5 percben sajtot is szórhatunk rá.