Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel recept

Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 2 db csirkemell
    • 8 db ananász karika
    • 40 dkg rizs
    • 20 dkg mazsola
    • pár csepp rumaroma
    • bors
    • 10 dkg liszt

    Elkészítése:

    A mazsolát beáztatom a rumos vízbe.

    A csirkemelleket megtisztítom, majd úgy szeletelem fel, hogy a 2 db mellből 4 db nagy szelet húst kapjak. Sózom, borsozom, lisztbe forgatom, és magas hőfokon hirtelen átsütöm, majd egy tepsibe helyezem.

    Minden szeletre teszek 2 db ananász karikát, a tetejét megszórom sajttal és 15-20 perc alatt készre sütöm.

    A rizst kevés olajon átforrósítom, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm, sózom és addig főzöm amíg minden víz elpárolog.

    A mazsolát bele is lehet főzni a rizsbe, de én jobban szeretem a tálalásnál külön edénykében az asztalra tenni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá