Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 8 db ananász karika
  • 40 dkg rizs
  • 20 dkg mazsola
  • pár csepp rumaroma
  • bors
  • 10 dkg liszt

Elkészítése:

A mazsolát beáztatom a rumos vízbe.

A csirkemelleket megtisztítom, majd úgy szeletelem fel, hogy a 2 db mellből 4 db nagy szelet húst kapjak. Sózom, borsozom, lisztbe forgatom, és magas hőfokon hirtelen átsütöm, majd egy tepsibe helyezem.

Minden szeletre teszek 2 db ananász karikát, a tetejét megszórom sajttal és 15-20 perc alatt készre sütöm.

A rizst kevés olajon átforrósítom, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm, sózom és addig főzöm amíg minden víz elpárolog.

A mazsolát bele is lehet főzni a rizsbe, de én jobban szeretem a tálalásnál külön edénykében az asztalra tenni.