Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkecomb olaszosan recept

Töltött csirkecomb olaszosan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkecomb
    • 10 dkg sonka
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1 kis doboz paradicsompüré
    • 4 evőkanál reszelt sajt
    • 1 evőkanál zsemlemorzsa
    • 2 tejben áztatott zsemle
    • 1 teáskanál rozmaring
    • 1 teáskanál kakukkfű
    • ízlés szerint őrölt bors, cukor és só

    Elkészítés:

    A csirkecombok bőrét óvatosan fellazítjuk.

    A töltelékhez a tojást felverjük, majd összekeverjük a darált sonkával, a tejföllel, 1 evőkanál reszelt sajttal, 1 teáskanál paradicsompürével és 1 evőkanál zsemlemorzsával és a kifacsart zsemlével. Megsózzuk, borsozzuk és a kakukkfű meg a rozmaring felét belekeverjük.

    Fakanál segítségével a comb bőre alá töltjük a masszát, majd a combokat tepsibe tesszük. Serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a lisztet, és habzásig keverjük. Ezután ráöntünk 4 dl vizet és tovább kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a megmaradt paradicsompürét és a fűszereket. Jól kiforraljuk. A mártást ráöntjük a csirkecombokra, kevés reszelt sajtot szórunk a tetejére, és alufóliával befedjük.

    Előmelegített, forró sütőben 50 percig közepes lángon pároljuk, majd a fóliát levéve, megpirítjuk.
    A megmaradt reszelt sajtot is rászórjuk, a sütőbe visszatesszük és éppen csak ráolvasztjuk. Párolt rizs vagy pirított burgonya a hozzáillő köret.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá