Töltött csirkecomb olaszosan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Töltött csirkecomb olaszosan

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 10 dkg sonka
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 4 evőkanál reszelt sajt
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tejben áztatott zsemle
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • ízlés szerint őrölt bors, cukor és só

Elkészítés:

A csirkecombok bőrét óvatosan fellazítjuk.

A töltelékhez a tojást felverjük, majd összekeverjük a darált sonkával, a tejföllel, 1 evőkanál reszelt sajttal, 1 teáskanál paradicsompürével és 1 evőkanál zsemlemorzsával és a kifacsart zsemlével. Megsózzuk, borsozzuk és a kakukkfű meg a rozmaring felét belekeverjük.

Fakanál segítségével a comb bőre alá töltjük a masszát, majd a combokat tepsibe tesszük. Serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a lisztet, és habzásig keverjük. Ezután ráöntünk 4 dl vizet és tovább kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a megmaradt paradicsompürét és a fűszereket. Jól kiforraljuk. A mártást ráöntjük a csirkecombokra, kevés reszelt sajtot szórunk a tetejére, és alufóliával befedjük.

Előmelegített, forró sütőben 50 percig közepes lángon pároljuk, majd a fóliát levéve, megpirítjuk.
A megmaradt reszelt sajtot is rászórjuk, a sütőbe visszatesszük és éppen csak ráolvasztjuk. Párolt rizs vagy pirított burgonya a hozzáillő köret.