Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörös csirke recept

Sörös csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 nagy csirkecomb
    • 5 dl világos sör
    • vaj vagy olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 csokor zöldpetrezselyem
    • törött bors
    • egy kevés citromlé

    Elkészítése:
    A húst néhány órára áztatjuk a sörben, majd leitatva sózzuk, borsozzuk, és a vajjal elkevert olajban átsütjük. Kiszedjük a húsdarabokat, és a visszamaradt zsiradékban aranysárgára pirítjuk a finomra vagdalt vöröshagymát. Hozzáadjuk a tört fokhagymát, végül az összevágott zöldpetrezselymet. Visszatesszük ebbe a lébe a csirkét, és együtt teljesen puhára pároljuk. A sörös áztatólevet hozzáadva, nehogy odakapjon. Tálalás előtt egy kevés citromlével ízesítjük. Pirított burgonyával és uborkasalátával tálalom. Ha jól sikerült, a sör nem érzik ki belőle, de jó zamatot ad neki.

    Sztori: A család kedvence, gyorsan elkészül, olcsó és finom. Egyszer Kárpátalján voltunk a párommal, és a határról a lányomnak hazaszóltunk, hogy készítheti a sörös csirkét. Mikor hazaértünk, és ránéztem az asztalra, kifakadtam:
    – De hiszen ez nem sörös csirke, hanem csirke sörrel!
    Az asztalon ugyanis a fagyóból kivett mirelit, elősütött csirkecombok vártak, pirított hasábburgonyával és 1-1 pohár sörrel, hogy az illúziónk meglegyen. Mivel azonban alaposan megéheztünk, ezzel is beértük. Az történt, hogy a lányom hiába csinált egy nagy lábassal, a fiaim barátai addig kóstolgatták, hogy elfogyott az egész. A lányom hirtelen ezzel tudta pótolni. Az udvaron aztán kórusban fogadott a motoros banda:
    – Finom volt ám a sörös csirke!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá