Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst néhány órára áztatjuk a sörben, majd leitatva sózzuk, borsozzuk, és a vajjal elkevert olajban átsütjük. Kiszedjük a húsdarabokat, és a visszamaradt zsiradékban aranysárgára pirítjuk a finomra vagdalt vöröshagymát. Hozzáadjuk a tört fokhagymát, végül az összevágott zöldpetrezselymet. Visszatesszük ebbe a lébe a csirkét, és együtt teljesen puhára pároljuk. A sörös áztatólevet hozzáadva, nehogy odakapjon. Tálalás előtt egy kevés citromlével ízesítjük. Pirított burgonyával és uborkasalátával tálalom. Ha jól sikerült, a sör nem érzik ki belőle, de jó zamatot ad neki.
Sztori: A család kedvence, gyorsan elkészül, olcsó és finom. Egyszer Kárpátalján voltunk a párommal, és a határról a lányomnak hazaszóltunk, hogy készítheti a sörös csirkét. Mikor hazaértünk, és ránéztem az asztalra, kifakadtam:
– De hiszen ez nem sörös csirke, hanem csirke sörrel!
Az asztalon ugyanis a fagyóból kivett mirelit, elősütött csirkecombok vártak, pirított hasábburgonyával és 1-1 pohár sörrel, hogy az illúziónk meglegyen. Mivel azonban alaposan megéheztünk, ezzel is beértük. Az történt, hogy a lányom hiába csinált egy nagy lábassal, a fiaim barátai addig kóstolgatták, hogy elfogyott az egész. A lányom hirtelen ezzel tudta pótolni. Az udvaron aztán kórusban fogadott a motoros banda:
– Finom volt ám a sörös csirke!