Ragadós csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb
- 1/2 citrom leve
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál szójaszósz
- saláta a tálaláshoz
A burgonyához:
- 3 db közepes nagyságú, piros burgonya
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
Tiszitsuk meg a burgonyát és daraboljuk fel. Tegyük a gerezdeket forrásban lévő, sós vízbe és forraljuk 5 percig.
Szűrjük le, az olajat kanalazzunk a tepsibe és 220 fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
Tegyük a csirkecombokat egy tepsibe, locsoljuk meg a citromlével, olajjal, majd pirítsuk 10 percig 200 fokon.
Keverjük össze a mézet, ketchuput és a szójaszószt, öntsük le vele a csirkét és süssük még 10 percig, majd forgassuk át az egészet a mázban. Takarjuk le alufóliával, míg megpuhul. Utána süssük alufólia nélkül szép pirosra.
A burgonyát közben keverjük meg és süssük ropogósra.
A szószt kanalazzuk a csirkére, tegyük mellé a burgonyát és a salátát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »