Ragadós csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb
- 1/2 citrom leve
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál szójaszósz
- saláta a tálaláshoz
A burgonyához:
- 3 db közepes nagyságú, piros burgonya
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
Tiszitsuk meg a burgonyát és daraboljuk fel. Tegyük a gerezdeket forrásban lévő, sós vízbe és forraljuk 5 percig.
Szűrjük le, az olajat kanalazzunk a tepsibe és 220 fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
Tegyük a csirkecombokat egy tepsibe, locsoljuk meg a citromlével, olajjal, majd pirítsuk 10 percig 200 fokon.
Keverjük össze a mézet, ketchuput és a szójaszószt, öntsük le vele a csirkét és süssük még 10 percig, majd forgassuk át az egészet a mázban. Takarjuk le alufóliával, míg megpuhul. Utána süssük alufólia nélkül szép pirosra.
A burgonyát közben keverjük meg és süssük ropogósra.
A szószt kanalazzuk a csirkére, tegyük mellé a burgonyát és a salátát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










