Őszibarackos csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 1 evőkanál grillcsirke fűszerkeverék
- 4 evőkanál olaj
- 40 dkg őszibarackbefőtt
- 1,5 evőkanál vaj
- 1 evőkanál méz
- 1 citrom leve és héja
- 2 tasak gyors rizs
Elkészítése:
A csirkecombokat a fűszerkeverékkel fűszerezzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A combokat tepsibe tesszük, meglocsoljuk 3 evőkanál olajjal, kevés vizet öntünk alá és sütőben 30-35 percig sütjük.
Közben saját levével locsolgatjuk. Az elején alufóliával lefedjük, hogy megpuhuljon a hús.
A barackokat lecsepegtetjük, húsukat cikkekre vágjuk. Megolvasztjuk a vajat a mézzel, rátesszük a barackokat és 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlevet és összeforgatjuk.
A rizst a csomagoláson előirtak szerint megfőzzük, lecsepegtetjük és a maradék olajon megforgatjuk, hogy pergős legyen.
A sütési idő lejárta előtt leszedjűk az alufóliát, a hús mellé szedjük a barackokat és addig sütjük míg ropógós piros, nem lesz a csirke.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »