Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros-fokhagymás csirkecomb recept

Mustáros-fokhagymás csirkecomb
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 6 db csirkecomb
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 2-3 ág friss rozmaring
    • 2,5 dl száraz fehérbor
    • 2 evőkanál dijoni mustár
    • bors
    • 2 evőkanál olívaolaj vagy libazsír

    Elkészítése:

    A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat vagy libazsírt, és a combokat bőrös felükkel lefelé pirítani kezdjük, amíg szépen megpirulnak. Ezután megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is megkapatjuk.

    A combokat kivesszük a serpenyőből, félretesszük, a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a kés lapjával meglapított fokhagymagerezdeket és a rozmaringágakat. Pár percig együtt pirítjuk, hogy kiadja az illatát, majd hozzáöntjük a fehérbort és a mustárt, és simára keverjük.

    A combokat visszatesszük a serpenyőbe, és a szafttal körbelocsoljuk. Lefedve vagy alufóliával letakarva 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A végén fedő nélkül is süthetjük 5-10 percig, hogy ropogósabb legyen a teteje.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek