Mustáros-fokhagymás csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2-3 ág friss rozmaring
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál dijoni mustár
- só
- bors
- 2 evőkanál olívaolaj vagy libazsír
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat vagy libazsírt, és a combokat bőrös felükkel lefelé pirítani kezdjük, amíg szépen megpirulnak. Ezután megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is megkapatjuk.
A combokat kivesszük a serpenyőből, félretesszük, a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a kés lapjával meglapított fokhagymagerezdeket és a rozmaringágakat. Pár percig együtt pirítjuk, hogy kiadja az illatát, majd hozzáöntjük a fehérbort és a mustárt, és simára keverjük.
A combokat visszatesszük a serpenyőbe, és a szafttal körbelocsoljuk. Lefedve vagy alufóliával letakarva 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A végén fedő nélkül is süthetjük 5-10 percig, hogy ropogósabb legyen a teteje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »